joi, 6 august 2009

Alborosie sau Alberto D'Ascola este un cantaret italian de muzica reggae s-a nascut in Sicilia in 1977, iar in 1993 a format o formatie de muzica reggae numita : Reggae National Tickets.
S-a mutat in Kingston, Jamaica pentru a fi mai aproape de radacinile muzicii reggae si de cultura rastafari.




Alborosie - Herbalist
Asculta mai multe audio Muzica


ALBOROSIE - Police Polizia
Asculta mai multe audio Muzica


Alborosie-Leave you no more
Asculta mai multe audio Muzica


Alborosie - Rastafari Anthem
Asculta mai multe audio Muzica
well..m-am gandit ca poate unii dintre voi sunteti amatori si de melodii mai..oldie.Asadar am ales cateva melodii gen :



Poate nici nu ati auzit pana acum,insa Jackie Opel este compozitorul a mai mult de 700 de melodii.Poate nu pare cine stie ce,insa pentru un jamaican din anii '60 e ceva.A influentat ska-ul si Rhythm & Blues din New Orleans.Ba chiar tipu' a amestecat cate ceva din ska,calypso adaugand si ceva din R&b-ul american dand astfel nastere la spouge,un gen de muzica specific in Barbados.



Phyllis Dillon originara din Jamaica si ea si-a inceput activitatea in domeniul muzical la 19 ani.Ii aduce rocksteady-ului un sound ceva mai slow si mai emotionant ceea ce o face si incomparabila.La 23 de ani scoate primul ei album,insa este apoi nevoita sa plece in State si ajunge sa cante in cluburi si ocazional la spectacole in Londra.In anii '90 a avut parte de o revenire spectaculoasa,insa nu dupa multa vreme a fost diagnosticata de cancer si a murit in 2004.





si .. ma gandeam sa pun si ceva din anii '70,nu atat de anti-establishment ca punk-ul,ci ceva mai degraba un rock'n'roll ca:

luni, 3 august 2009

Max Romeo si The Upsetters

Max Romeo s-a nascut pe 22 noiembrie 1947 in Jamaica. Este cunoscut pentru lansarea unui nou sub-gen pentru reggae iar melodiile, in ciuda versurilor lui deschise melodiile erau bine vazute de public.







The Upsetters este numele unei grupari de formatii dat de Lee Perry in urma unei melodii.



Original formatia era alcatuita din Gladdy's All-Stars condusi de Gladstone Anderson.Cand acestia nu au putut canta formatia The Hippy Boys le luau locul. E mai mult de zis dar va las pe voi sa descoperiti...facem o mica vanatoare de cunostiinte:P